De Storky-story

Ik wil jullie voorstellen aan Storky. Hij brengt zoals alle andere ooievaars baby’s naar hun moeders.

Arme Storky heeft veel stress de laatste tijd, zo veel stress dat hij er van in de rui is! Hij v
liegt rond met rimpels op zijn voorhoofd en een starende blik in zijn ogen. Er is een vraag waar hij maar over blijft piekeren en piekeren: waarom huilen de baby’s toch altijd als ze naar hun moeders gebracht worden?

Storky heeft deze ervaring niet als enige ooievaar maar toch kan hij het niet helpen dat hij er over na blijft denken. Als hij een baby op de traditionele manier wegbrengt, hoort hij altijd gehuil. Wat zou er toch kunnen zijn?

 
Hij gluurt naar beneden en ziet dat de baby niet erg comfortabel ligt. De baby ligt te woelen en maakt een trekkende beweging met zijn beentjes. Storky ontd
ekt dat het kindje zich misschien wel helemaal niet prettig voelt in de buidel! Daar gaat hij eens diep over na denken. Aangezien Storky een open-minded en moderne ooievaar is besluit hij zich niet langer te verstaren op de traditionele manier van vervoeren, hij wil iets nieuws proberen! Maar wat? Als die buidel niet fijn is voor de baby, wat dan wel?

Opeens schiet hem iets te binnen. Hij heeft ooit eens een baby–bouncer gezien. Zouden baby’s dat misschien wel fijn vinden? Hij besluit de proef op de som te nemen en vliegt vliegensvlug naar de babyspeciaalzaak.


De andere ooievaars kijken elkaar en Storky vreemd aan, als ze zien wat hij van plan is. Maar Storky negeert zijn collega’s en begint aan zijn volgende levering. Voorzichtig plaatst hij de baby in de springschommel en begint   aan zijn vlucht. 

 

Het duurt niet lang of de baby begint verschrikkelijk te huilen, zo hard dat Storky er enorme hoofdpijn van krijgt. Storky voelt zich verdrietig omdat de baby niet tevreden is. Hij ziet dat dit kindje ook trekkende bewegingen maakt met zijn beentjes en zich overstrekt.

Hoe komt dit toch steeds? Als een buidel niet comfortabel is en een springschommel ook niet, wat dan wel?

Tijdens de pauze zit Storky na te denken hoe hij de baby’s een comfortabele vlucht kan bezorgen, zodat ze zich blij en tevreden voelen. Hij besluit een uurtje vrij te nemen en naar de bibliotheek te gaan. Daar vindt hij een boek over baby’s en hun natuurlijke houding! Hij leert dat baby’s worden geboren met een c-vormige ruggengraat en met hun beentjes opgetrokken in een lichte spreidstand zitten. Deze houding word ook wel de kikkerhouding genoemd. In deze houding is de druk op het kraakbeen van de heupen en ruggengraat evenwijdig waardoor het op een correcte manier kan uitharden. Dit is belangrijk voor waneer een baby begint met zitten en kruipen.

Gefascineerd door wat hij leest denkt hij over deze informatie na terwijl hij terugvliegt naar het Baby Transport Centrum (BTC). Onderweg ziet hij ver onder zich een moeder lopen met een wagentje op wielen en daarin ligt een baby! Dit brengt hem op een idee...


Eenmaal aangekomen bij het BTC weten zijn collega’s niet meer hoe ze op Storky moeten reageren. Sommigen lachen hem uit en anderen willen hem niet

eens meer aankijken. Dit doet Storky verdriet, maar hij blijft gemotiveerd om een manier te vinden om baby’s blij en tevreden af te leveren bij hun moeders!

Hij zet zijn nieuwe aankoop neer naast de baby die hij gaat bezorgen. Met zorg legt hij het kindje in de kinderwagen neer en vliegt op weg naar zijn moeder. Goeiegrutten, wat is het zwaar! Ondanks de goede zorgen van Storky, huilt de baby. Hij is helemaal niet blij en tevreden. Storky kan het niet helpen, maar er biggelt een traan over zijn wang.


In de kantine zit hij voor zich uit te staren, hij wordt moedeloos en weet zich geen raad meer. Al zoveel dingen heeft hij geprobeerd en geen van zijn vindingen helpt om de baby’s op een tevreden manier bij hun moeders af te kunnen leveren.

Na een nachtje geslapen te hebben wordt hij wakker en is vast besloten niet op te geven, er moet toch een manier zijn!!

Storky besluit terug te gaan naar de babyspeciaalzaak en daar iemand om advies te vragen. De verkoper vindt alle manieren die Storky tot nu toe had geprobeerd maar vreemd. Want baby’s vervoeren kan maar op één veilige manier zegt de man! Storky verlaat de winkel met weer een nieuwe aankoop en vliegt meteen richting het BTC voor zijn eerste levering van de dag.


Voorzichtig plaatst hij de baby in de maxi-cosi die hij heeft gekocht, doet zorgvuldig de gordels dicht en vliegt op weg.. Al snel begint de baby die op zijn rug zit te huilen. Storky voelt zich zo rot, hij levert weer een huilende baby af.

Op de weg terug vliegt hij langs een groot gebouw, het is er enorm druk. Nieuwsgierig als zijn aard is, besloot Storky even uit te rusten naast een openstaand raam van het gebouw. Er blijkt een lezing te zijn over baby’s en kinderen. Storky luisterde meteen vol aandacht naar alles wat er wordt verteld.

"Baby’s hebben een grijpreflex, zodat ze direct vanaf de geboorte bij de moeder kunnen zijn terwijl die zich voortbeweegt. Op het moment dat de baby geen huid-op-huidcontact heeft, geeft het instinctief een schrikreactie. In de oertijd - als een baby alleen gelaten werd of van zijn moeders rug viel was de kans dat de baby het niet zou overleven groot. Door middel van huilen maakt de baby kenbaar dat het alleen is en mogelijk in gevaar. Door een baby te dragen maakt het op een natuurlijke wijze kennis met de wereld. Hij voelt de beweging van de moeder en ziet hoe de moeder op de omgeving reageert. Het dragen stimuleert alle zintuigen en is gunstig voor het ontwikkelen van het zenuwgestel en evenwichtsorgaan.

Het huid-op-huidcontact zorgt voor een gebalanceerde hormoonontwikkeling in de hersenen waardoor het stressniveau van de baby daalt."


Er gaat een wereld aan informatie open over wat baby’s nodig hebben. Storky vliegt terug naar het BTC en begint enthousiast te vertellen over alles wat hij zojuist heeft gehoord. Veel collega’s zijn geboeid door zijn verhaal maar weten niet echt wat ze er nou mee aan moeten. Ze zijn echt niet van plan om net als Storky allemaal rare fratsen uit te gaan halen. Hun motto is dan ook: verstand op nul, oordoppen in en zo snel mogelijk die baby's afleveren.

Storky doet dit veel verdriet en gaat naar zijn huis. Hij houdt van zijn werk en kan niets mooiers bedenken dan het bezorgen van baby’tjes bij hun moeders.

Het moment dat een moeder haar baby voor het eerst vasthoudt vindt hij zo bijzonder.

En ineens bedenkt hij zich iets! Op het moment dat hij een baby bij zijn moeder brengt en zij haar kind vasthoudt, houdt de baby op met huilen! Het verhaal op de lezing en de moeders, alle puzzelstukjes vallen op hun plek. Dit brengt hem op een geweldig idee...


De volgende ochtend vliegt hij zo snel als hij kan naar het BTC. Deze keer krijgt hij geen verbaasde blikken van zijn collega’s, deze keer kijken ze niet stug de andere kant op. Maar nu kijkt elke ooievaar naar Storky met hun snavels op de grond van verbazing. Is hij gek geworden?!!

Storky vliegt nu niet met een huilende baby naar zijn moeder, maar heeft in zijn vleugels een tevreden slapende baby!!

Dit is de beste baan van de wereld, denkt Storky. Hij geniet zo van het bij zich hebben van de baby.

Maar na een flink stuk gelopen te hebben verdwijnt toch wel de lach van zijn gezicht en verschijnen de blaren op zijn voeten en de kramp in zijn vleugels! Hij heeft nog een lange weg te gaan... Zijn voeten kloppen, zijn rug doet zeer en zijn vleugels zijn moe.

Nadat hij een tevreden baby heeft

overgedragen aan zijn moeder vliegt hij naar zijn huis en kruipt in bed. Zijn arme lijf doet verschrikkelijk zeer. Maar ondanks de pijn heeft hij toch een gevoel van tevredenheid!


De volgende ochtend hijst hij zichzelf uit bed. Storky heeft een dagje vrij vandaag en gaat met zijn voeten in een badje en met zijn laptop op schoot even lekker ontspannen. Nadat hij op Google intypt “alternatief voor tillen” komt hij op de website terecht van de VDC: Vereniging voor Draagdoek-consulentes. Hij leest daar van alles over draagdoeken, hoe fijn en

praktisch dat is. Met een draagdoek heb je je armen vrij en toch je baby bij je.

Dit is voor Storky perfect!

Zo kan hij vliegen en de baby bij zich houden en zullen ze beide ontspannen en tevreden zijn!

In Heerhugowaard vindt hij een draagdoekconsulente, Esther. Direct pakt hij de telefoon en belt haar op. Aan de andere kant van de telefoon klinkt een vriendelijke stem en Storky doet zijn verhaal.

De volgende dag kan hij al langs komen voor een consult. Eerst oefenen ze met speciale draagpoppen totdat hij zeker genoeg is om het zelf met de pop te doen. Na anderhalf uur oefenen met de pop heeft hij zich de knooptechniek helemaal eigen gemaakt. Als afsluiting wil Esthers dochtertje graag even bij Storky in de draagdoek. Helemaal tevreden en voldaan gaat Storky op weg naar huis. Die volgende ochtend haalt hij nog even snel de draagdoek op die hij online heeft besteld.


Ontspannen, uitgerust en enthousiast komt hij aan op het BTC voor zijn eerste levering van die dag. Zorgvuldig knoopt Storky de baby in de draagdoek. Het is verassend licht, het gewicht is overal goed verdeeld. Het baby’tje is tevreden en diep in slaap. Heel eventjes kijkt Storky vertederd naar beneden, voor hij zijn vleugels uitslaat en heeft de fijnste vlucht ooit!

Die dag is de mooiste dag van Storky’s leven!


Wrapped with Love!