Warm zakendoen (Ook wel waardebepaling achteraf genoemd)

Ik geloof dat door met elkaar uit te wisselen je jezelf en de ander verrijkt als mens. Vaak wordt het als vanzelfsprekend beschouwd om ‘iets’ zo goedkoop mogelijk te verkrijgen en zoveel mogelijk eruit te willen halen.

Ik geloof dat de tijd voor individualistisch denken in deze economie is geweest en de tijd rijp is voor een warmere, meer verbindende manier van denken en zakendoen. Ik denk dat vertrouwen hierin het verschil maakt, zodat er een vruchtbare verrijkende uitwisseling kan ontstaan.

Ik geef jou iets mee waarin ik gespecialiseerd ben, in de vorm van een consult of workshop. Ik geef jou mijn tijd en verwelkom je in mijn ruimte. Hopelijk ben je er blij mee en vervult het jou. Jij betaalt mij wat het je waard is. Overigens is geld niet de enige manier van warm zaken doen. Het kan ook een dienst zijn die wordt uitgewisseld. Misschien heb jij een talent dat mij als mens kan verrijken. Het kan ook zijn dat ik dingen op mijn wensenlijstje heb staan die jij in overvloed hebt.

De tijd is rijp voor een ‘economie’ van geven, een onvoorwaardelijk geven vanuit een natuurlijke staat van zijn. Geven vanuit dankbaarheid, geen ‘voor wat hoort wat’ of andere manier van koud zakendoen. Dit is in mijn beleving niet verbindend. Geven vanuit dankbaarheid is voor mij een onvoorwaardelijk geven vanuit een natuurlijke staat van zijn.

Klinkt allemaal leuk, dat warme gedoe, maar er moet toch brood op de plank? Klopt!

Hoe zou het zijn als we allemaal vertrouwen hebben? Vertrouwen in de natuurlijke staat van zijn van de mens. Weten dat onvoorwaardelijk geven van nature voorkomt in ieder mens: gevoel vanuit dankbaarheid te willen bijdragen.

Ik heb hier volledig vertrouwen in en dat is ook de reden waarom ik kies voor deze manier van uitwisselen, voor deze manier van ‘warm zakendoen’. Ik sluit me graag aan bij de pioniers in warmte en overvloed die dit mede neerzetten in deze maatschappij.

Doe jij mee?


Hoe werkt ‘Warm zakendoen’?

  1. 1. Wat is je vraag / behoefte:

Bedenk voor jezelf wat je graag zou willen, waar je behoefte ligt of vraag.

  1. 2. De uitwisseling:

Mocht een dienst van mij voor jou van waarde blijken, heb je budget voor een passende uitwisseling? Een talent dat mij kan verrijken? Iets van mijn wensenlijstje? Als dit niet het geval is, is er altijd een betalingsregeling mogelijk.

Je kunt hier mijn wensenlijstje bekijken. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken, zodat jouw geschenk ook echt van waarde is voor mij.

  1. 3. Ontvang en ervaar:

Ontvang het consult, de workshop, de ervaring.

  1. 4.Voel na en evalueer:

Na het consult of workshop voel je wat het je heeft gebracht. Wat neem je mee naar huis?

  1. 5.Bepaal de waarde en kom tot zaken:

Vertaal nu je opbrengst, je oogst in een passende uitwisseling of passend bedrag.

  1. 6.Terugreis:

Ga naar huis met een nieuwe ervaring en een warm gevoel van een onvoorwaardelijke uitwisseling.